loader

Geen mooie, veilige tuin zonder poort.

 

Een sierpoort is het sluitstuk dat uw tuin of terras compleet maakt. 

Wie vindt het nu niet fijn om al vanop de straat een 'eyecatcher' te hebben die uw woning of kantoor meer cachet geeft en uw omgeving veiliger maakt. 

U kan uw kind of uw huisdier zonder zorgen in de tuin laten spelen, met een poort kunnen ze niet zo maar de straat op rennen. 

Ook de toegangscontrolefunctie van een poort wordt steeds belangrijker. 

U beslist wie er al dan niet uw eigendom betreedt. Met een videofoon of een automatische poort hoeft u hiervoor zelf niet buiten te komen. 


Voor een mooie en duurzame tuinafsluiting bent u bij ons aan het goede adres.  

Custafer is sinds jaar en dag fabrikant van smeedijzeren sierhekken en draai- en schuifpoorten en maakt hiervoor gebruik van de nieuwste technologieën.

Of u kiest voor een tijdloos klassiek spijlenmodel of een moderne aluminium uitvoering. U heeft de mogelijkeheid om te kiezen uit meer dan 100 modellen.

En als u daar uw droommodel niet in vindt, kan u samen met een van onze adviseurs een poort naar uw wensen ontwerpen. 

Eens de beslissing is gevallen over welk model u verkiest, wordt de poort nog steeds handmatig in België gemaakt.

 

Met een Custafer poort heeft u dus steeds een uniek stuk! 

Het ruwe ijzer en aluminium wordt verzaagd met een volautomatische zaagmachine (voor standaardwerk) of met cirkel- en lintzagen (voor maatwerk).

Via plooimachines en voorgemaakte matrijzen wordt het ijzer gekruld, geplooid en gebogen om vervolgens in lasmatrijzen aan mekaar te worden gelast. 

Vervolgens ondergaan de ijzeren materialen een grondige antiroestbehandeling waarna ze in onze eigen lakkerij  gepoederlakt  worden.

De gewenste kleur wordt elektrostatisch op de oppervlakte verstoven en gebakken.

Deze procedés hebben als voordeel dat ze de materialen optimaal beschermen tegen externe invloeden.

Wij produceren onze poorten zelf de van A tot Z zodat we u een duurzame en unieke poort kunnen afleveren waar u jaren van kan genieten.  

Poort eindhoven
Poort Opgrimbie II kleur zwart
hekwerk met bankirai buitenkant
hekwerk
poorten schuifpoort industrie
Ind10
Poort Brabant 2
Aluminium poort met perfo plaat
ivo017
poort Herne
Poort Tollembeek
hekwerk met perfo plaat
hekken zwart hek
poorten schuifpoort met plaatbedekking
poort kaggevinne met boog
ivo003
schuifpoort met automaat
poort modern 22011
 

Hieronder vindt u alvast enkele installatie- en onderhoudstips:

Installatietips:

installeer de palen en poort/hekwerk altijd in 1 geheel.

Ondersteun dit geheel dan waterpas alvorens beton rond de palen te gieten. Laat alles enkele dagen ondersteund staan, zodat de beton volledig kan uitharden. Zo zorgt u ervoor dat de palen en vleugels/hekwerk perfect op mekaar aansluiten en dat het geheel waterpas blijft staan. Dit garandeert het beste resultaat.

Onderhoudstips:

  • Onderhoud het geheel met bij voorkeur water. Gebruik zeker geen bleekwater of zuren. Deze kunnen de kleurenstabilisator in de lak of de galvanisatie beschadigen. Na verloop van tijd kan de kleur van de lak door de weersomstandigheden iets vervagen.
  • Draaiende en schurende delen, zoals scharnieren en sloten, dienen op regelmatige basis geolied te worden. Indien de verf beschadigd is, dient men dit voorzichtig bij te werken met een verfstift.
  • Bij lichte beschadiging van de galvanisatie (=warmbad verzinking) kan men een galva spuitbus of koudzink gebruiken. Bij een grote of erge beschadiging moet men het beschadigde gedeelte laten ontlakken, galvaniseren en poederlakken. Wij raden ten stelligste af te schuren, zo beschadigt of verwijdert men de verf en galvanisatie. Ondanks een goede voorbereiding kan er geen garantie gegeven worden op de hechting van verf op alle gegalvaniseerde onderdelen.